Gemaakte fouten bij het bezichtigen van een woning

Bekijk-Me-Hier

Een huis kopen is een zeer grote aankoop, meestal de grootste aankoop die je ooit gaat doen in je leven. Daarom moet je er goed over na denken. Eerst een paar bezichtigen doen om een gevoel bij een huis te creëren. Is dit het huis van je dromen? Dit is een hele belangrijke beslissing en het moet een weloverwogen keuze worden. Naast dat je op je gevoel moet afgaan, moet het een verstandige keuze worden.

  • Gebruik altijd je gezonde verstand

The -it- feeling

Als je een woning gaat kopen, dan is het zeer belangrijk dat je je thuis voelt in de woning.  Locatie, grootte en de prijs zijn natuurlijk belangrijk, en spelen een grote rol in de belangenafweging. Naast deze belangrijke punten moet het huis ook gewoon het it-gevoel oproepen. Het moet je eigen woning kunnen worden, waarin je je veilig voelt.
Bij sommige woningen heb je dat wel, bij sommige woningen ook niet. Als je dan het huis van je dromen hebt gevonden, met de it-feeling dan moet je niet gaan wegdromen. Je moet er voor zorgen dat je sterk in je schoenen blijft staan en niet op een roze wolk gaat zweven.

Want ook al is het je perfecte woning, in hoeverre voldoet deze woning aan al je eisen? En is de vraagprijs wel reëel? Ga niet zomaar een bod uitbrengen maar denk goed na, eventueel kunt je een aankoopmakelaar aanspreken om je te helpen bij het maken van deze moeilijke keuze.

Weet waar je aan toe bent

  • Laat je potentiële nieuwe huis keuren door een onafhankelijke bouwkundig adviseur.

Als je dat laat doen, heb je meteen inzicht in de kosten die je nog in het huis moet stoppen om het weer in redelijke staat terug te brengen. Je komt dan niet voor onaangename verrassingen te staan! Het is misschien een kleine investering die je moet doen, maar aan de hand van de uitkomsten van de keuring kun je gaan onderhandelen, waardoor het uiteindelijk een ‘winwin-situatie’ wordt.

Ga de onderhandelingen aan

  • De vraagprijs van een woning staat niet vast, ga onderhandelen!

Vraagprijzen van woningen zijn gemiddeld vijf tot acht procent hoger dan de echte waarde van een woning. Dit betekent dat er speling is. Bied daarom nooit meteen de vraagprijs, maar denk na over een reële prijs en ga onderhandelen. Zeker als je een bouwkundig rapport hebt laten opstellen kun je rond de tafel gaan zitten.

 

Succes met het kopen van je woning!

Category : Blog

 

Stuur naar een vriend

E-mail de makelaar

Google